Menu

Vihreä Tukholma – harmaa Suomi

Aina ruotsalaiset ehtivät ensin ja niin taas: Tukholma on valittu Euroopan ensimmäiseksi vihreäksi pääkaupungiksi. Valintaa ei juuri tarvitse ihmetellä:

”Tukholmaa kiiteltiin muun muassa ruuhkamaksuista, jotka ovat vähentäneet yksityisautoilua ja supistaneet hiilidioksidipäästöjä neljänneksellä vuoden 1990 tasoihin verrattuna. Noin 800 000 asukkaan kaupunki on asettanut tavoitteekseen olla täysin vapaa fossiilisista päästöistä vuoteen 2050 mennessä”.

-lähde: YLE

Voi koska Helsinki saa omat ruuhkamaksunsa?! Koska me otamme omia askeleitamme ekologisemman yhteiskunnan aikaansaamiseksi? Aina pitää odottaa, että muut tekevät ensin ja sitten suomalaiset kopioivat perässä. Miksi tässä maassa ei harrasteta omaa, innovatiivista ja paikallista ympärisöajattelua? Missä helvetissä on tahtotila? Grr. Kiehun.

Psst… Haluan muistuttaa niille, joita ärsyttää etten ole ehtinyt vastailla kaikkiin kysymyksiin, että blogi on vapaa-ajan toimintaa, jota teen oman ehtisimiseni puitteissa ja siksi kommentointi saattaa toisinaan kestää. Malttia siis!