Menu

Tekoekoilua

Muistan jonkun lööppiotsikon, jossa Erja Häkkinen hehkutti olevansa ekologinen, kun ei enää lennä yksityiskoneella. Kyseessä oli ero Mikasta ja veikkaan, että se yksityiskoneella lentely loppui ihan muista syistä kuin vaan ekologiseen ajatteluun myötä.

Tänään iltapäivälehdessä kirjoitetaan ”luomuraskaudesta” kun parinskunta tuli raskaaksi lopetettuaan hedelmöityshoidot. Ekologia ja luomu menettävät merkitystään aina, kun sanoja käytetään väärin tai asiayhteydessä, johon ne eivät kuulu. Sanaa luomu käytetään nykyään usien silloin, kun puhutaan perustoiminnoista. ”Luomurinnat” ovat ei-silikoniset, ”luomukynsissä” ei ole kynsilakkaa ja ”luomuhiuksia” ei ole värjätty. Ymmärtänette pointin.

Iltalehti uutisoi edellispäivänä: ”Pysy naimisissa, pelasta planeetta”. Uutinen perustuu arvioon, jonka mukaan yksilöiden elämäntapa muuttuu tuhlailevammaksi avioeron jälkeen. Huoh…

Hei mä meen nyt tekemään ekotekoa eli kirjoittamaan sähköpostia. Sehän on silkkaa ekoilua kun ei kulu paperia ollenkaan!