Menu

Plastic , it´s fantastic

Olen viikon sisään blogannut pariin otteeseen muovikemikaalien kertymisestä ihmisin ja etenkin pikkulapsiin. Ei olla varmoja siitä, mistä ja miten kemikaalit meihin päätyvät, mutta luonnossa muoviongelma on paljon konkreettisempi. Tuskin kukaan pystyy taittamaan työmatkaansa näkemättä muoviroskaa tienposkessa.

Muovijäteongelma konkretisoitui itselleni Thaimaassa: paratiisirannat näyttivät kauempaa epätodellisilta turkoosin veden, vaalean hiekan ja trooppisen kasvillisuuden muodostamilta koskemattomilta keitailta, mutta lähempää huomasi, että kivien välissä ja etenkin kasvillisuuden joukossa oli kaikkea mahdollista hammasharjoista rantasandaaleihin ja vauvantalkkipurkkeihin (laajempi blogaukseni aiheesta täällä).


Asiaa erittäin läheltä liippaa Ykkösellä tänään klo 19.15 esitettävä Prisma-dokkari nimeltä Hukkuuko maailma muoviin? Ymmärtääkseni dokumentissa seikkaillaan myös mainitsemallani muovijätelautalla.

Jos et ole illalla ruuudun ääressä ja ohjelma menee ohi, ei hätää! Dokkari uusitaan onneksi tiistaina 17.2. klo 23.50 ja sunnuntaina 22.2. klo 13.15.