Menu

Kauramaito korvaa maidon

Minulta kysytään toisinaan, millä korvaan ruoanlaitossa käytetyt maitotuotteet. Vastaus on kauramaito. Olen maininnut Oatlyn aikaisemminkin, toki muitakin kauramaitoja on. Esimerkiksi GoGreen-sarjalla on oma kauramaitotuote.

Kauramaito sopii kaikkialle: puuroon, myslin ja murojen kanssa nautittavaksi, karjalanpiirakan leivontaan, lettutaikinassa kauramaito on erinomainen ja smoothiet toimivan kauramaidolla ihan yhtä hyvin kuin tavallisellakin. Pelkältään en kauramaitoa joisi (maku on aavistuksen jauhoinen), mutta muuten tuote on ihan mainio.

Oatly-sarjassa on myös jäätelöitä, smoothiejuomia ja multituote Oatly iMat Ruokaan. Se käy esim. paistoksiin, kastikkeisiin, jälkiruokiin, leivontaan tai jäädykkeisiin. En juurikaan leivo, mutta käytän tuotetta esimerkiksi sienikastikkeen valmistuksessa. Käyttömäärät ovat samat kuin ruokakermalla.

Oatly Ruokaan käy maitoallergisille, soija-allergisille, laktoosi-intoleranteille sekä kaikille, joita huvittaa syödä terveellisemmin. Tuotetta on lisäksi pimpattu hiljattain: tuotteen sisältämä rasva on nykyisin peräisin pelkästään rapsiöljystä.
… Eikä tämä ole maksettu mainos, vaikka se siltä saattaa vaikuttaa. Olen Oatly-fani ihan ilmaiseksi 🙂 Haluan vaan painottaa, että lehmänmaidolle ON vaihtoehtoja. Jos ei tykkää kauramaidosta, saa soijamaitoa melkein jokaisesta kaupasta, mutta itse tykkään enemmän kauramaidon mausta.