Menu

Ekoilun helppo abc

Jess, flunssa jäi Turkuun ja olen taas oma hyperaktiivinen itseni. Kaksi viikkoa ilman liikuntaa on suhteellisen turhauttava kokemus. Oppiipahan arvostamaan päälläseisontaa ihan uudella tasolla kun pelkkä sängystä nouseminen sattuu luihin ja ytimiin.

Lueskelin junassa Katja Antilan kirjaa Pysäytä ilmastonmuutos – suomalaisen arjen valintoja. Suosittelen sitä kaikille, jotka haluatte tehdä ekologisempia arkivalintoja, mutta kaipaatte konkreettista apua siihen, miten se tapahtuu.

Antilan kirjassa on ruohonjuuritason infoa ja niksejä, jotka ovat helppoja tehdä. Tiesitkö esimerkiksi, että sälekaihtimet on ekoteko! Kirjan esimerkissä sälekaihtimet kaksilasisten ikkunoiden välissä tiputtaa energiankulutusta melkein 11 kWh vuodessa ikkunaa kohden – kun ne siis laittaa kiinni yöksi ja avaa silloin, kun aurinko lämmittää. Bonuksena saa tietty kuriin vastapäisen ikkunan kyylääjän.