Menu

Ykkönen auki torstaina klo 19.15!

Huomenna on luvassa todella kiinnostava studiokeskustelu! Kuningaskuluttajassa on vieraana solubiologi Liisa Kuusipalo, joka keskustelee juontaja Noora Hirnin kanssa siitä, mitä riskejä geenimuuntelun viemisessä laboratorion ulkopuolelle on.

Studiossa ihmetellään muun muassa kuinka EU:n elintarvikeviranomaiset eivät oma-aloitteisesti tutki elintarvikkeiksikin hyväksymiään muunneltuja lajikkeita, vaan luottavat pelkästään Monsanton omiin tutkimuksiin. Luvassa myös juttua siitä, missä menee pakkausmerkintävalmistelu – saammeko lopultakin merkinnät lihaan, jota on syötetty gmo-soijalla? Muistakaa, että viime kädessä me jokainen, me veronmaksajat, maksamme vahingot, jos gmo-lajikkeet tulevat pelloillemme, leviävät sieltä vahingossa luomutiloille ja hävittävät luomutuotannon kokonaan.

Olen ylpeä kaimastani – ja Kunkusta – joka tarttuu tähän erittäin tärkeään aiheeseen, muun median dissatessa sen täysin. Huomisessa Kunkussa näytetään myös pätkä meikäläisen gmo-jutusta: silmät ja korvat auki!