Menu

Kuivaa omppua ja hard core-natseilua

Noniin. Itse kuivatut omenarenkaat ovat valmiita. Käytännön koe osoitti, että 48 tuntia riittää kuivausprojektiin mainiosti, vaikka omput kuivaa huoneen lämmössä. Huomasin, että paksuimmat palat säilyttivät vaahtokarkkimaisen rakenteensa, kun ohuimmat puolestaan menivät rapeahkoiksi lastuiksi.


Kuinka siistiä onkaan olla taas askeleen lähempänä 100% itse tehtyä mysliä! Nyt kotivarastosta löytyy kuivattujen mustaherukoiden lisäksi myös kuivattuja omenarenkaita ja suunnittelen jo vanhempieni omenapuiden totaalista ryöstöä ja koko sadon kuivaamista!

Kotona tehdyt omenalastut ovat mainioita snäksyjä ja täysin säilöntäainevapaita ja tietty ei-sokeroituja. Päätin ottaa syksyn alkuun myös kunnon ihokuurin ja olla kuukauden ilman sokeria, vehnää, hiivaa ja lehmänmaitoa. Normaalisti syön lehmänmaitoa ehkä kerran viikossa, kun suklaa vaan maistuu liian hyvältä! Sokeriakin on tullut viimeaikoina nautittua vähän liikaa omasta mielestäni. Aion vakavissani tämän neljän viikon jälkeen karttaa perussuklaita ja tutustua tumman suklaan ihmeelliseen ja terveelliseen maailmaan.

Hard core-ruokavaliota harrastetaan siis seuraavan kuukauden ajan, mutta neljä viikkoa on ihmisen elämästä todella lyhyt aika ja olen ollut tällä kuurilla ennenkin. Pari vuotta sitten hard core neljän viikon jälkeen muistan ihastelleeni virkeää olotilaa ja hoikempaa olemustani: neljä viikkoa tekee paljon, vaikka aika on hyttysen kakka koko elinkaaressamme. Come on, neljä viikkoa seisoo vaikka päällän!

Ja kuvittele mitä kaikkea voi syödä, vaikka karttaa edellämainittuja ruoka-aineita: kaurapuuroa, marjoja, hedelmiät, vihanneksia, juureksia, pähkinöitä, siemeniä, tofua, riisiä, kalaa, lihaa, munaa, ruisleipää, vuohenjuustoa, kaura- ja soijamaitoa – jopa ranskalaisia jos nyt on ihan pakko. Ei kuulosta pahalta ollenkaan, eihän? Sitäpaitsi, tätä ruokavaliota noudattamalla voit tehdä lähes jokaista Kemikaalicocktailissa olevaa reseptiä, kaikkia paitsi raparperipiirakkaa!