Menu

Juures-kookoskeitto

Vihdoinkin saan hehkuttamani keitto-ohjeen tänne teillekin. S on tehnyt kyseistä soppaa kuluneen viikon aikana jo kahdesti ja se on otettu erinomaisesti vastaan myös kaveriporukassa. Tätä soppaa rakastavat kaikki ja parasta on se, että se on halpaa ja ravitsevaa – ja kauniin väristä! Esteettisyys ei ole ruoan tärkein ominaisuus, mutta ainakin minä saan valtavat kiksit siitä, jos ruoka on kaunista. 

Juures-kookoskeitto sopii teille, jotka fiksuilette kanssani kuukauden. Keitossa ei ole maitoa, sokeria, lisäaineita tai lihaa, joten resepti sopii myös vegaanille. S teki keiton 5 litran kattilaan, joka tulikin aivan ääriään myöden täyteen. Tarvitset:

 • 2 osaa porkkanaa
 • 2 osaa perunaa 
 • 2 osaa bataattia 
 • 3 osaa punajuurta
 • 1 osa palsternakkaa
Teet siis minkä kokoisen satsin vaan, käytä porkkanaa, perunaa ja bataattia kaikkia yhtä paljon, punajuurta vähän reilummin kuin edellämainittuja ja palsternakkaa hiukan vähemmän.
Keitä juurekset ja lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon:
 • luomukasvisliemikuutio
 • parin peukalon verran tuoretta inkivääriä
Soseuta ja lisää vielä seuraavat:
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 1/2 tölkkiä kookosmaitoa
 • merisuolaa tai Herbamarea maun mukaan
 • pippuria maun mukaan
 • tuoretta korianteria reilusti!
Anna keiton hautua ja maun kehittyä hiljaisella lämmöllä. 
Saat tällä soppareseptillä sellaiset emäntäpointsit ettei mitään järkeä ja joudut melko varmasti jakamaan reseptin muille ruokailijoille. Keitto on parasta kun sen malttaa antaa hiukan jäähtyä ja selkaan voi laittaa pari siivua vuohenjuustoa. Niin hyvää, että järki (melkein) lähtee!