Menu

Naisvoimaa

Yleensä kun bongailen eettisiä brändejä, tuntuu usein että ne on tehty vain yhden tyylisuunnan edustajille. Sama pätee Tsonga-tuotteisiin. Äitini tosin rakastuisi ihan jokaiseen laukkuun ja kenkäpariin, ehkä laitan saitin muistiin joululua varten…

Tsonga on todellista naisvoimaa. Tsongan tuotteet valmistetaan 160 zulu-naisen voimin The Thread of Hope-tilalla etelä-Afrikassa. Jopa 2000 paria kenkiä valmistuu yhdessä päivässä. Kaikki naiset on koulutettu työtehtäviinsä ja he tienaavat palkkaa, joka on jopa 25% miimipalkkaa parempi. Työssä on mahdollista edelleenkouluttautua esimerkiksi markkinoinnissa, tietokoneen käytössä jne.

Tsonga-mallisto saa Suomen ensi-iltansa kenkä- ja laukkumessutilla 24.-25.8.2008, maanahtuojana toimii MUMs. Messut kiinnostavat itseäni sikäli, että ehkä sieltä löytyy myös muita eettisiä jalkineita valmistavia tai maahantuovia tahoja? Pitänee piipahtaa.