Menu

Merkityskuluttamista ja eettistä itseilmaisua

Tänään aamu alkoi ihanasti kiinalaisen lääketieteen ja tiedostavan ruoan parissa, vaikka sää olikin taas mitä sattuu. Miten Helsingin ilmastoon nyktään pitää pukeutua?! Saakelin ilmastonmuutos. Odotellessani kolmosta sain muuten (taas kerran) suunnatonta iloa rakkaista Barbara Buistani, joihin investoiminen on alkanut tuntua jopa fiksulta: kengät ovat samana aikaan tarpeeksi umpinaiset kylmää tuulta vastaan, mutta paljastavat silti varpaat ja kantapään. Kätevää.

Vietin aamupäivän Helsinki Day Spassa Vivisantén kauneustoimittajille järjestämässä lehdistötilaisuudessa, jossa lanseerattiin uusi ihon tehokuuri, kerrottiin eettisen ja tiedostavan kuluttamisen tulemisesta ja lisäksi tutustuimme lyhyesti kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupunktioon. En ole aikaisemmin ehtinyt juuri mihinkään vastaaviin tilaisuuksiin – viikottaisohjelman tekeminen on suhteellisen hektistä puuhaa, mutta olen päättänyt aktivoitua! Eettisen ja ekologisen kuluttamisen tiedotustilaisuudet siis huomio: Kemikaalicocktail osallistuu mielellään aihepiirejään koskeviin tilaisuuksiin ja kertoo viestiä eteenpäin lukijoilleen!
Paikallaolijoita hellittiin puhdistavilla smoothieilla trendianalyytikko Kati Hienosen esitelmöidessä inhimillisen designin tulevaisuudesta. Käytännössä Hienonen puhui eettisen kuluttamisen noususta. Esitelmässä oli paljon kiinnostavia teemoja: Hienonen puhui kosmeettisesta ruoasta, merkityskuluttamisesta, eettisestä itseilmaisusta ja esimerkiksi tunteisiin reagoivasta autosta. Kiinnostavia ajatuksia. Oo, minä haluan tunteisiin reagoivan sähköauton! Ehkä olisin vähemmän agressiivinen kuski, kun auto osaisi käsitellä minua oikein? Tosin, uskon pärjääväni ilman autoa tulevaisuudessa aivan kuten parhaillaankin.
Hienonen mainitsi myös kiinnostavan linkin: respect-inside.org. Sivusto auttaa kuluttajia selvittämään tuotteiden alkuperää, tuotantoketjua jne. Haku tapahtuu tuotekoodilla, brändinimellä tai valmistajan nimellä, mutta kun kokeilin palvelua itse, en oikein päässyt siitä jyvälle. Ehkä se käytettäessä aukenee? Testatkaa muutkin.

Saimme myös pikaisen tietopaketin akupunktiosta. ELLEn Hanna uskaltautui koekaniiniksi ja sai akuneuloja otsaan, käsiin, polvien alle sekä sääriin. Ihmisellä on 600 akupistettä, joista perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Denis Vinokur aktivoi Hannalla muutamia. Polvien alapuolella olevat neulat aktivoivat ylävatsaa ja tehostavat ruoansulatusta. Säären neulat balansoivat ja rauhoittavat autonomista hermostoa. Kulmakarvojen välimaastoon laitettu neula korvaa botoxin. No ei sentään! Se rauhoittaa ja harmonisoi jiniä. Vinkour kertoi akupunktiosta myös olevan mahdollisesti apua vatsaongelmiin ja vaikkapa ummetukseen. Ainakin te selittämättömistä vatsavaivoista kärsivät saattaisitte saada jotain apua tästä ikivanhasta parannuskeinosta. Aion itse kokeilla piakkoin. Äitini on vannonut akupunktion nimeen jo vuosikymmeniä enkä voi ymmärtää, miten minä olen yhä akupunktioneitsyt!

Tilaisuudessa lanseerattiin Vivisantén uusi tuote Vivida purifying, joka on kapselien muodossa nautittava ihoa puhdistava tehokuuri. Vividalla on myös kuivan ja atooppisen ihon tehokosteuttaja-kapseleita sekä de-aging-puristeita – firma luottaa kauneudenhoitoon sisältä käsin. Olen testannut joitakin valmisteita itsekin, mutta kun en varsinaisesti kärsi mistään, mihin niitä täsmänä käyttäisin, en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata. Purifying-kapseleiden tuoteseloste kertoo seuraavaa: kasviperäinen kapselin kuori (selluloosa), maarianohdakeuute 18%, chlorella-leväjauhe 16%, voikukan juuriuute 14%, sikurin juuriuute, kehäkukkauute, sinkkiaminohappokelaatti, täyteaine (mikrokiteinen selluloosa). Mielestäni sisätlö kuulostaa hyvältä tai sanotaanko harmittomalta 🙂

Bloggerinne pousailee tässä Day Span viihtyisässä wc:ssä. Miksi kukaan ottaa itsestään tällaisia kuvia? Olisi hirveän mukavaa, jos käytössäni olisi kuvaaja, joka huolehtisi siitä, että meikkis välillä vilahtaa täällä jotenkin luontevasti. Alleviivaan luontevuutta. Tämä kameran kanssa kikkailu vaan on aina niin kökköä. Terveiset vessasta jokatapauksessa, oli ihan kivaa ja mukavaa.
Tulossa muuten piakkoin postaus kotimaisesta luomukosmetiikkasarjasta(!) nimeltä Blueberry living. Ja vinkkinä: Paras aika vuodesta blogissa kerrotaan Filippa K:n luomupuuvillapaidoista.