Menu

Kierrätystä työpaikalla

Hei kaverit. Olen tänään superkiireinen, sukellan syvällä työpaikkani kierrätysasioissa! Olen huomannut, että kierrätysjakeet ovat monelle todella vieraita ja itsekin opin tänään uutta. Esimerkiksi YTV neuvoo cd- ja dvd-levyt energiajakeeseen, mutta työpaikallani ne on kerättävä sekajätteenä, koska ne sisältävät alumiinia ja kotelot sisältävät usein kuulemma myös PVC:tä. Ristiriitaista! CD- tai dvd-levy on siis YTVlle energiaa ja toisaalla sekajäte. vaikeaa. Alla lyhyt listaus siitä, miten työpaikan roskat voi lajitella:

  • ENERGIAJAE: jogurttipurkit, lähes kaikki muovit, sandwitch-boksit, kertakäyttömukit, cd- ja dvd-levyt – tosin kaksi viimeistä luokitellaan toisaalla sekajätteeksi!
  • SEKAJÄTE: jogurttipurkkien alumiinikannet, nastat, kynät, posliini, vaatteet, nahka, vaipat…
  • BIOJÄTE: käsi- ja talouspaperi, teepussit, suodatinpussit poroineen, ruoan tähteet…

Jos omalla työpaikallasi esimerkiksi käsipaperit vessassa menevät energiajakeeksi, kandee ehkä pohtia niiden sijoittamista biojätteisiin, sillä paperi on biojätettä! Suurin osa muusta jätteestä on energiajaetta, sekajätettä syntyy etenkin työpaikalla todella vähän, onneksi.