Menu

Heja Sverige – igen

Tiedätte varmaan ruotsalaiset ovat kaikessa parempia kuin suomalaiset-tunteen. Niinä hetkinä olen aina erityisen ylpeä siitä, että olen suomenruotsalainen ja tekisi mieleni oikein huutaa, että äidin tyttönimi on Mårtenson! En tajua miksi meidät on aina tuomittu tekemään kaikki järkevät päätökset ruotsalaisten jälkeen, mutta niin se nyt vaan menee.

Muistan jo vuosia sitten ihmetelleeni Köpiksessä, kuinka ihailtavasti kaupan kassalla oli hedelmiä makeisten sijaan. Kun nälkäinen asiakas on sinnitellyt karkitta kassalle saakka, viimeistään juuri ennen maksamista tapahtuu kohtalokas sortuminen sokerihelpotukseen. Mutta entäpä kun tilalla olisikin tuoreita hedelmiä? Tapahtuisi hedelmähelpotus sen karkkivaihtoehdon sijaan, nerokasta! Nyt ruotsalaisetkin ovat tajunneet tämän (kuva Tukholman metroaseman kaupasta), koska Suomi? Haloo R-kioskit ja kauppaketjut, mikä siinä on niin vaikeaa?