Menu

Eettisen muodin pieni esiinmarssi

Piipahdin tänään messukeskuksessa todetakseni, että suomalainen muoti on ihan saakelin tylsää. Sinistä, raitoja, Crockseja, legginssejä (koska niistä päästään?), mitäänsanomattomia tätivaatteita -kenkiä ja -laukkuja. Blaah. Onneksi muutama rohkea pisti silmääni ja saan ehkä aikaan informatiivisen blogauksen.

Tapasin vuoden kenkäsuunnittelian, Terhi Pölkin, joka valmistui tammikuussa taiteiden maisteriksi Lontoon yliopistosta. Pölkin voittajatyö on poronnahkainen korkokenkä, jonka korko-osa on visakoivua. Kenkä on kasviparkittu eli nahka on siis käsitelty ekologisesti. Nappasin kuvan Pölkin portfoliosta – tämän kengän minä haluan!


Parhaillaan Pölkki työskentelee Top Shopille eikä oma mallisto ole siis tuotannossa, mutta ehkäpä tulevaisuudessa… Ilmoittauduin ainakin Pölkki-faniksi ja toivon saavani joskus jalkaani ekologisen korkkarin!


Mum´s on mainittu Kempparissa aikaisemminkin ja nyt pääsin ensi kertaa kosketuksiin tuotteiden kanssa. Etenkin yläpuolen ihana kirjailtu vyö kiinnitti huomioni, samaten ihanat värikkäät hameet ja eräs mustahapsuinen laukku, josta ei ole kuvaa. Ehkä se keikkuu olallani ensi keväänä, katsotaan… Mum´s on hyvällä asialla ja toivotaan, että suomalaiset löytävät tuotteet. Itse en koe olevani ydinkohderyhmää, mutta toisaalta messuilla vaikutti siltä, että valikoimaan on tulossa variaatiota, hyvä hyvä!

Messuilla edusti myös Globe Hope ja lisäksi bongasin pienen, vaatimattoman ständin hieman syrjässä, jossa esillä oli luomupuuvillaisia vaatteita. Vaatteet edustivat aikalailla Anttila-muotia, mutta olisihan se ihan kiva, jos Anttilankin valikoimissa olisi vaikkapa luomupuuvillaisia lastenvaatteita. Kishor Exports toimittaa tuotteitaan postitse, mutta webbisivuja ei ole?! Halukkaat saavat infoa osoitteesta: info@kishorexports.com

En voi olla laittamatta loppuun tätä kuvaa, joka kiteyttää mielestäni messut aika hyvin.

Messujen muotinäytös oli tylsyyden huipentuma. Onneksi Jukka Rintala ja Nanso tuntuvat tajuavan jostain jotain, muu tarjonta oli kuin suoraan Tokmannin rekeiltä.