Menu

Eettisen muodin parhaat

Loppuvuodesta Lontoossa palkitaan eettisen muodin parhaat toimijat. Nyt siis kärppänä mukaan skabaan jos toimit muodin ja eettisyyden nimissä!
Lukuisten muodin ja eettisen kulutuksen tunnettujen toimijoiden tukema RE:Fashion Awards etsii eettisen muodin parhaita toimijoita ja käytäntöjä. RE:Fashion palkitsee eettisen muodin luojia ja myyjiä kolmessa eri kategoriassa: Designers, Making a Difference ja Innovation.

Ensimmäisessä kategoriassa valitaan vuoden suunnittelija ja nuori suunnittelija. Toisessa palkitaan vuoden valmistaja ja jälleenmyyjä sekä jaetaan kuluttaja-, Afrikka- ja Puuvilla-palkinnot. Innovaatio-kategoriassa palkitaan paras eettisen muodin liiketoiminta, ympäristöteko, käyttäjäteko ja People Award.

RE:Fashion Awards pyrkii tuomaan eettiset periaatteet marginaalitekijöiden lisäksi myös valtavirtamuotiin. Tapahtuman kunnianhimoinen tavoite on muuttaa muotiteollisuuden sosiaalisia ja ympäristöstandardeja seuraavan vuosikymmenen aikana. Eettisen muodin toimijoiden on mahdollista ilmoittautua kilpailuun 20.8.2008 mennessä kilpailun verkkosivuilla. Kilpailu on avoin kaikille suunnittelijoille, valmistajille, opiskelijoille ja alan yrityksille ja toimijoille.

Kilpailun järjestävät Ethical Fashion Forum, Futerra Sustainability Communications ja Anti-Apathy, järjestö, joka tukee ja promovoi sosiaalisten ja ympäristöasioiden hyväksi tukevia toimijoita. Kilpailun yhteistyökumppaneihin kuuluvat muun muassa Top Shop, New Look, The Telegraph, Esthetica, Environmental Justice Foundation ja Pesticide Action Network UK. Kilpailua tukeviin muodin ammattilaisiin kuuluu esimerkiksi miesten pukuvaatetuksen suuri nimi Oswald Boateng.

-lähde:fashionfinland.com