Menu

Blueberry Living

Nyt kun ollaan liikuttu muodin ja kansalaisaktivismin parissa ja jopa hippeilty metsässä, on aika taas kemikaaliasioiden! Olen testannut viikon ajan kotimaisia Blueberry Living-tuotteita, jotka ovat luonnonmukaisia, kotimaisia rasvoja ja pesuaineita. Sain valmistajalta testattavaksi seuraavat tuotteet:

  • Tyrni käsivoide
  • Tyrni suihkugeeli
  • Tyrni vartalovoi
  • Hunaja-kaura saunavoi
  • Piparminttu jalkavoide

Olen nyt tutustunut käsirasvaan ja vartalovoiteeseen, joista seuraavat huomiot:

Tyrni käsivoide (kuvassa) tuoksuu aivan taivaalliselta. Kollegani tuli käytävältä kysymään ”mikä ihana täällä tuoksuu?” rasvatessani käsiä. Toinen kollega lorautti purkin sisällöstä neljänneksen lattialle, tuotteen ollessa yllättävän juoksevaa – se onkin miinus! Rasva kylläkin levittyy käsiin helposti, mutta ehkä käsirasva saisi olla hieman paksumpaa kamaa, jolloin sitä myös kuluisi käytössä vähemmän. Juoksevaa rasvaa ottaa helposti liian paljon, etenkin tätä – pieni määrä riittää rasvaamaan kädet.

Hassua kyllä, vartalovoiteessa ongelma oli päinvastainen! Tuote tuoksuu ihanalta ja imeytyy hyvin, mutta se on omaan makuuni hieman liian paksua koostumukseltaan. Tosin tuotteessa on samaa efektiä kuin Body Shopin vartalovoissa: ehkä juuri sitä onkin haettu, tuotteiden äiti on nimittäin työskennellyt aikaisemmin Body Shopissa. Kyse on siis ehkä vaan siitä, että toiset pitävät juoksevasta voiteesta, jota tarvitsee vähän (minä, minä!) ja toiset rakastavat paksuja rasvoja. Kaiken kaikkiaan tuote on jees ja onhan se luomua ja vieläpä kotimainen! Incit löytyvät verkosta klikkaamalla kunkin tuotteen vieressä olevaa ainesosat-painiketta myös hinnat näkyvät kunkin tuotteen kohdalla.
Vielä Blueberryjä ei saa Helsingistä tai paljon muualtakaan, mutta Pietarsaaresta saa, brändin omasta Blueberry Living –liikkeestä. Tuotteita voi kuitenkin tilata postitseitse soittamalla numeroon 045-1120 309 tai mailaamalla info@blueberryliving.fi. Alla vielä ote Blueberry Livingin verkkosivuilta:
”Emme esimerkiksi lisää tuotteisiimme lainkaan synteettisiä väriaineita, vaan kiinnitämme jo tuotekehittelyvaiheessa huomiota siihen miten luonnonöljyjen ja yrttien omat kauniit värisävyt pääsevät oikeuksiinsa. Tuoksuina käytämme aitoja eteerisiä öljyjä, ja meiltä löytyy myös tuoksuttomia vaihtoehtoja. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota myös kaikissa kosmetiikkatuotteissa esiintyviin muihin välttämättömiin aineisiin siten, että säilöntäaineemme, pesutensidimme ja emulgaattorimme ovat kaikki ekosertifioituja. Missään tuotteissamme ei ole myöskään silikoneja ja parabeneja.”
Tulen kommentoimaan vielä muitakin testituotteita, kunhan ehdin käyttää niitä! Pakko vielä todeta, että jokainen tuote tuoksuu aivan syötävän hyvälle. Etenkin mansikka-sarja kiinnostaa itseäni. Jos sen tuoksu on lähellekään tyrnin tasoa, veikkaan, että syön rasvat ihan oikeasti!
TÄRKEÄ TIETO LUKIJOILLE:
Aikaisemmin kirjoittaessani kosmetiikasta tai mistä tuotteesta tahansa, olen aina maksanut sen itse. Blueberry Living-tuotteet ovat ensimmäiset, jotka sain testattavaksi suoraan valmistajalta, ilmaiseksi. Tulen aina mainitsemaan selvästi, kun näin tapahtuu, sillä koen sen tärkeäksi tiedoksi lukijan kannalta. Kuten arvata saattaa, on etenkin kosmetiikan arvioiminen sikäli suppeampaa omalla kukkarolla, että helposti tulee ostaneeksi aina niitä samoja Hauschkoja ja Logonaa kuin tähänkin asti. Kokeilen mielelläni uusia luomutuotteita ja kerron niistä teille, sehän palvelee kaikkia! Se, että tuote on ilmainen ei vaikuta arviointeihin, minulla ei ole tarvetta kehuskella surkeita tuotteita – en luonnollisestikaan käyttäisi sellaisia itsekään! Että näin.