Menu

Pate, minä ja saippuaa

Surkea ilma on aina hyvä syy hankkiutua sisätilapalvelujen ja -elämysten pariin. Etenkin, jos nyt sattuu olemaan KESÄLOMAN VIIMEINEN VIIKKO. Piipahdimme tänään (me tarkoittaa siis aina minua ja avomiestäni, jota en aio esitellä täällä, vaikka hän usein onkin läsnä seikkailuissani) kulttuurikeskus Korjaamolla, jossa tulee käytyä liian harvoin vaikka se on varsin mukava paikka. Parhaillaan tiloissa on valokuvanäyttely, jossa muun muassa ihana kuva Pate Mustajärvestä. Oli pakko asettua fanikuvaan. Yhdennäköisyys on huomattava, eikö?

Vanhan kahvila-baarin lisäksi Korjaamolla, ratikkahallien tiloissa toimii myös uusi kahvila , jonka vieressä palvelee hyvä kirjakauppa! Esteetikko löytää oi niin monia ihania selailukirjoja (ahmin Art Deco-opuksia himoissani). Kirjojen seassa myydään myös levyjä, leffoja ja pikkujuttuja, kuten Soap Factoryn saippuaa.

Soap Factory, SF, on Sipoolainen perheyritys, joka valmistaa kosmetiikkaa käsityönä mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista. Kritiikkinä sanottakoon, ettei nettisivuilla ole tarkkoja INCI-listoja. Siellä todetaan näin:

”Käsintehty saippua sisältää luontaista glyseriiniä, joka tekee saippuasta hellävaraisempaa kuin monet marketeista ostettavat saippuat. Soap Factoryssä käytämme mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita, luomua niin usein kuin mahdollista”. Saippuat eivät ole siis luomua, mutta osittain sentään ja ne tehdään käsityönä Suomessa. Ihan kiva juttu.

Kunhan pääsen paremmin käsiksi näihin saippuoihin, tarkistan INCIn. Harmi etten tullut ostaneeksi yhtäkään saippuamöhkälettä Korjaamolta. Kivaa kuitenkin on, että saippuoita ei pakata muoviin tai edes paperiin, joten tästä kosmetiikasta ei jää jätettä, paitsi pikku pala paperia (jossa se hiton INCI olisi ollut).