Menu

Lempituotteita

Mikä on ihanampaa kuin laittautuminen? On luksusta meikata rauhassa kuohuviiniä nauttien, vaikka se tapahtuukin omassa neliön kokoisessa vessassa! Hyvä musiikki vaan taustalle (bilefiilikseen M.I.A.!) ja muille porttikielto vessaan. Rakastan paksuja, mustia kissarajauksia silmissä, pinkkejä huulia, viehkeästi punertavia poskipäitä ja tehosteväriä luomilla, mutta meikkaan varsinaisesti vaan viikonloppuisin. Ehkä se siksi tuntuukin juhlalta.

Olen toisaalta töissä tottunut saamaan ammattilaisen tekemän tv-meikin, ”sotamaalauksen”, joten omilta räpellyksiltäänkin vaatii nykyisin enemmän. Meikkimottoni onkin: kaikki tai ei mitään. Jos vaivautuu vähän, voi samalla panostaa sitten loppuun saakka. Toisinaan vahvoilla rajauksilla, välillä kirkuvilla huulilla. Fiilispohjalta! Arkena naaman riittää minimaalinen paikallisfiksaus. Laiskuuden lisäksi syy vähään kosmetiikan käyttööni ovat kemikaalit: vihaan niitä.

Kiinnostuin kemikaaleista alunperin ruoan ja fyysisen hyvinvoinnin kautta. Myöhemmin työni myötä, minulle on valjennut, että kemikaalisaastuminen ei lopu suinkaan siihen mitä syömme vaan siihen, millä päällystämme itsemme. Meidän naisten Kemikaalicocktail on todella hurja… Olen kuluneen kevään aikana rakastunut Dr. Hauschkaan ja saman on kokenut muutama muu lähipiirissäni, niin ystäväni kuin äitinikin. Tuotteet yksinkertaisesti toimivat – ilman sitä kemikaalikuormitusta, mikä kosmetiikassa tavallisesti piilee.

(Jälkihuomio: Hauschkan kasvopesusta olen luopunut, koska iho ei puhdistunut kunnolla, muut tuotteet ovat yhä käytössä ja tykkään niistä kovasti!)

Kuten olen todennut, puolet siitä, mitä ihollemme laitamme imeytyy verenkiertoomme. Ei siis juurikaan tee mieli läästiä naamaan ympäristömyrkkyjä tai syöpävaarallisia kemikaaleja. Ei Penelopekaan ihan oikeasti käytä Lórealia, vaan ostaa Lórealilta ansitsemillaan ziljoonilla ihan muita brändejä – trust me. Penelope ei ole sen arvoinen. Keskustelin viime viikolla kemikaaliammattilaisen kanssa, joka totesi: ”On kemikaaleja, joita ei saa olla talomaaleissa, mutta kosmetiikasta niitä löytyy”. Nice.

Olen siis luomukosmetiikkajunkie! Kemikaalit – not for me. Ylläolevassa kuvassa on neljä Dr. Hauschkan lemppariani. Vasemmalta oikealle: kasvoöljy, kasvovesi, ruusuvoide ja edessä silmävoide. Nämä neljä ovat mahtavia, luonnonmukaisia tuotteita, joita suosittelen lämpimästi.

Dr. Hauschka Kasvoöljy
on toimiva tehokosteuttaja, käytetään kausittain. Oma ihoni pitää tästä erityisesti talvisaikaan, kesällä se on liian rasvaisen tuntuinen, mutta harvoin käytettynä mainio tehokosteuttaja!

Dr. Hauschka Kasvovesi
on ihana! Etenkin tämän sarjan tuotteiden kohdalla kannattaa muistaa, että ne tarvitsevat toimiakseen toisiaan. Jos käytät kasvovettä, tukee Ruusuvoide sen tehoa jne.

Dr. Hauschka Ruusuvoide. Tämä klassikko löytyy monen kuuluisan naisen laukusta. Ruusuvoiteesta on olemassa myös kevytversio, joka mielestäni soveltuu kesän ajaksi paremmin kuin perusversio. Tuoksu on ihana!

Dr. Hauschka Silmäluomivoide. Tämä on uusin tuttavuuteni. Kosmetologi suositteli tätä vastikään käydessäni luomukasvohoidossa. Tuote on täydellinen: nuppineulanpään kokoinen määrä kerrallaan riittää ja miliumini ovat jo vähentyneet! Jo neljän viikon käytöllä on siis vaikutusta.

Dr. Hauschkan osalta aijon tutustua seuraavaksi meikkivoiteeseen ja ripsiväriin. Meikkivoidetta olen jo testannut kaupassa: tiedän 01-sävyn olevan minulle oikea. Sävyjä on vaan neljä, joten kaikille sarjasta ei omaa väriä löydy. Onneksi kalkkunankalpea naamani soveltuu 01-sävylle mainiosti! Lisää Dr. Hauschka-infoa siis tulossa ja toki muutakin kosmetiikka-asiaa.

P.s Jos muuten vanhat Kemikaalicocktailin lukijat ihmettelevät seikkaperäisyyttä ja asioiden kertausta, on syy se, että uusimman ELLEn myötä Cocktailissa on odotettavissa uusia lukijoita, jotka mahdollisesti eivät tiedä sivustoni sisällöstä mitään entuudestaan. That´s why!