Menu

Korres

Edellinen postaus näyttää tylsältä, vaikka onkin täyttä asiaa! Olisi ihana pitää muoti- tai tyyliblogia, kun visuaalisuus tapahtuisi kuvien osalta lähes itsestään. Yritä nyt kuvittaa kemikaaleja… Se on kaverit todella haastavaa!

Onneksi voin taas postata kosmetiikka-asiaa, joka on edellistä aihetta visuaalisempi! Helsingissä osoitteessa Annankatu 22 sijaitsee kosmetiikkakeidas, joka on tutustumisen arvoinen! Kreikkalainen Korres-brändi rantautui Suomeen viime vuonna, ja olen jo kauan aikonut tutustua tuotteisiin lähemmin, en vaan ole saanut aikaiseksi. Juuri nyt olen tyytyväinen Dr. Hauschkaani.

Korresilla on laaja ihon- ja hiustenhoitotuotteiden, auringonsuojatuotteiden ja yrttivalmisteiden valikoima, jotka ”paperilla” kuulostavat hyvältä, koska:

1) Ei mineraaliöljyä. Mineraaliöljy ja sen johdannaiset (parafiini ja muut petrokemikaalit) ovat kemiallisesti jalostetun raakaöljyn synteettisiä tuotteita. Niitä on yleensä kymmenen prosenttia kasvovoiteissa, ja niitä käytetään laajalti, koska ne ovat edullisia ja hyvin pysyviä ja koska niitä on helppo lisätä kosmeettisiin tuotteisiin. Kosmetiikassa käytettyinä ne tukkivat huokoset ja estävät ihon luontaisia toimintoja.

2) Ei propyleeniglykolia. Propyleeniglykolia käytetään useimpien kasviuutteiden uuttoliuottimina. Se on synteettistä, ja toistuvasti yhdistetty moniin allergioihin. Se muodostaa yleisesti noin 10 prosenttia kosmeettisen tuotteen koostumuksesta, ja sitä käytetään edullisuuden ja hyvän liuotuskyvyn vuoksi.

3) Ei silikonia. Silikoneihin kuuluu laaja joukko synteettisiä yhdisteitä. Niitä käytetään kosmeettisissa tuotteissa pehmeytensä takia. Niitä jää kuitenkin hiuksiin, mikä heikentää ajan oloon hiusten tuuheutta, kiiltoa ja elinvoimaa. Lisäksi niissä on samat haitat kuin synteettisissä öljyissä. Ne eivät ole myöskään ympäristöystävällisiä, koska ne eivät ole biohajoavia. Korresin tuotteissa käytetään silikonien sijasta erityisiä kasviöljy-yhdisteitä, jotka ovat sametinpehmeitä, eivät tunnu öljyisiltä ja sopivat erinomaisesti hiuksille ja iholle. Ne imeytyvät helposti eivätkä tuki ihohuokosia, ja niillä on merkittäviä ravitsevia ja kosteuttavia ominaisuuksia

”Olemme tiiviin työn jälkeen onnistuneet välttämään täysin tiettyjen synteettisten yhdisteiden käytön. Näitä ovat esimerkiksi raakaöljyjohdannaiset (mineraaliöljy), silikonit (synteettiset biohajoamattomat yhdisteet), propyleeniglykoli (uuttoliuotin, joka liittyy useisiin allergioihin), ammoniakki (hiusväriaineiden yleinen ainesosa)”.

En ole nähnyt Korresin tuotteiden INCI-listoja, joten tarkan analyysin saan tehtyä vasta kun saan tuotteita käsiini. Mutta sanoisin, että kuulostaa melko hyvältä. Korresin alakerrassa toimii myös Sunless Spa, joka tarjoaa rentouttavia ja terapeuttisia hoitoja, meikkausta (esim. iltameikki 55€), bodysugaring-karvanpoistoa ja esimerkiksi kasvohoitoja. ´

Huom: Yhden Korres-tuotteen INCI löytyy tämän postauksen kommenttiosiosta ja joudun valitettavasti toteamaan, että Korres ei ole lähimainkaan Dr. Hauschkan veroinen ”kemikaalirakenteeltaan”.