Menu

Kaaos

Lyhyt, vaaralla nappaimistolla kirjoitettu blogaus Brysselista, kaaoksen keskelta. Kuten uutisista ehka jo olette kuulleet, on taalla tanaan ollut suuri mielenosoitus. Omalla kohdallani se tarkoittaa seuraavaa :

Hotellini on noin 100 metrin paassa rakennuksesta, jossa parhaillaan kaynnissa oleva Green Week tapahtuu ja johon siis osallistun. Aamulla, noin kaksi minuuttia sen jalkeen kun saavuin hotellilta konferenssiin alkoi totaalinen kaaos. Itseasiassa piikkilanka-aita ja poliisit olivat paikalla jo saapuessani, mutta silloin viela ei nakynyt itse syyta eli kalastajia. Kuulostaa harmittomalta, mutta ei! Noin 400 kalastajaa tukki Brysselin paakadun tunneiksi. Arsenaaliin kuului kivia, savua, jotain kovaaanisia rajahteenomaisia paukkuja ja saakelin kova huuto ja asenne. Tietavat ainakin mihin pitaa tulla hakemaan oikeutta.

Kovaa kuvamateriaalia on siis kamera taynna, mutta saan sen ulos sielta vasta perjantaina, joten sitten on jopa videota luvassa. Olen ollut koko ajan suhteellisen turvassa, kai, tosin hankkiutuessani aamulla Satu Hassin ja One Did It-projektin pressitilaisuuteen – jossa muuten olin alussa ainoa toimittaja – sain henkilokohtaisen kuljetuksen turvamiehelta ovelle saakka, kun ilmassa toisinaan lenteli kivia ja kotain muuta. Oli sangen huvittavaa olla ainoa toimittaja pressitilaisuudessa ja toisaalta harmi, kun siella kuitenkin esiteltiin tosi hyva juttu, nimittain One Did It. Teen siita blogauksen myohemmin, mutta tsekatkaa ihmeessa palvelu jo nyt osoitteessa http://www.onedidit.com/. Sivusto on siis ekologinen Facebook, jossa voit oman taloutesi faktoja syottamalla selvittaa, paljonko kuormitat ymparistoa ja miten voit keventaa kuormaasi. Mutta tosiaan, kattavampi blogaus siita tulossa.

Nyt yritan paasta hotelliini ehjana. Palaan Cocktailiin kuvien kera, seuratkaa uutisia…
– Noora