Menu

Pelikonsoleissa on monia myrkkyjä

Tänään on trendinä ollu selkeästi linkitys, joten jatketaan samalla linjalla. Mari Koo kertoo Kulutusjuhlassa Greenpeacen tutkimuksesta, jossa selvisi, että pelikonsolit, tarkemmin Sonyn Playstation 3, Nintendon Wii ja Microsoftin Xbox 360 sisältävät monia erilaisia myrkkyjä.

Myrkyt ovat järjestön mielestä sen tasoista kamaa, ettei laitteita saisi edes myydä Euroopassa, jos ne olisi luokiteltu leluiksi. Greenpeace toteaa kuitenkin hyvänä puolena sen, että myrkkyjen määrä laitteissa on vähentynyt. Toisaalta järjestö muistuttaa, että myrkyttömienkin pelikonsoleiden tekeminen olisi mahdollista, jos yritykset panostaisivat asiaan.
Samoin järjestö muistuttaa, että kuten moni muukin elektroniikkatuote, niin myös pelikonsolit ovat ongelmallista jätettä, kun niiden käyttö lopetetaan. Kierrätys ei toimi vielä, joten myrkyt siirtyvät ympäristöön ja ihmisiin.(Uutinen bongattu alunperin
Vihreästä Langasta)”.

Muistutuan, että kemikaaleja on myös kännyköissä, blogaukseni aiheesta täällä.